Transfer,Love Hotel, DMZ and Luggage, Dutch girl
Door: SevyinSeoul
Blijf op de hoogte en volg Yves
23 Augustus 2011 | Zuid-Korea, Seoel
Het vliegen!
op 21-08-2011 20:45 vertrok mijn vliegtuig, na afscheid te hebben genomen van mijn ouders, door de paspoort controle te zijn gegaan ben ik nog even een biertje tegen de zenuwen gaan drinken op bij de bar in de gate. Nu ging het dan echt gebeuren, na in mijn ogen teveel opondhoudt voor het daadwerkelijke opstijgen was het vliegtuig dan eindelijk opgestegen :-) Na een vlucht met weinig slaap, aangezien er een (opvallend dikke) Chinees constant in zijn stoel aan het ploffen was, met een akelig gekraak tot besluit. Gelukkig zat ik wel alleen aan het raam aangezien de plaats naast me tot mijn opluchting vrij bleef. Na heel erg zacht geland te zijn op Beijing Capital Airport snel het vliegtuig uit om mijn transfer (1 uur tussenstop) te halen, dit viel niet mee aangezien we eerst in een busje werden geplaatst met een zeer trage chauffeur,mijn Chinees niet is was het was geweest en de paspoot controle tergend langzaam ging en ik daarna nog naar de uiterste hoek van het vliegveld moest lopen/rennen om de boarding tijd te halen. Maar goed, een uur, 2 liter zweet en met een gerust hart later zat ik op mijn vlucht naar Korea Incheon International airport, hier heb ik nog een Duits en een Frans meisje leren kennen die beiden ook gingen studeren in Seoul, overigens beiden op een andere universiteit dan Dankook. De landing in Korea was zacht gezegd, absoluut niet zacht te noemen!
Naar het Hotel!
Geland, 30 minuten te laat, 5 a 6 inschrijf formulieren voor vanalles en nogwat later mocht ik dan eindelijk met koffer en al Incheon Int verlaten. John stond al (veel te lang) op me te wachten met een authentiek bordje Mr. Van Boxtel :-)
Na heel cultureel bewust gegeten te hebben bij de Mac zijn we met de trein naar het Centrum van Seoul gereisd, dit ging best snel aka 52 minuten en je bent in Seoul station, om direct maar even de grootte van de stad weer te geven. dit is uiteraard een trein die in dat kleine uurtje maar 4 keer stopt voor 10 seconden. Toen we eindelijk in Seoul station aangekomen. Maar aangezien we naar Jamsil moesten (aka weer een ander gedeelte van het stadje) waren we weer een uur opweg, daar maar een taxi chauffeur aangehouden om te vragen waar ons hotel was volgens deze aller aardigste meneer hoefden we alleen maar het steegje te volgen en dan kwamen we er vanzelf uit, 30 minuten later en nog niet gevonden zag de buurt er niet al te "westertse toerist achtig uit".
Love Hotel!
Terug naar het metro station om de kaart maar eens te bekijken. Waar een aardig koreaans stelletje van onze leeftijd vroeg of ze ons konden helpen. Deze heeft ons netjes naar ons "minder-aanlokkelijk-dan-in-de-folder" Hotel gebracht. Wat bleek dat dit een "Love Hotel" was, om even uit te leggen wat dit is voor de leken onder ons. In Korea komen hier jonge (en oude) stelletjes omdat de seks en dating niet zo vrij is als bij ons, deze motels met zachte linten op de parkeerplaats zodat je niet kunt zien welke auto's er staan worden meestal per uur verhuurd. Ze zijn vaak wel van alle luxe voorzien, Jacuzi, Mini-Bar, Draadloos internet, 42"+ Flatscreen, Airco, instelbaar luchtbed en tissues naast het bed......
We hebben onze nieuwe Koreaanse vrienden laten regelen dat de reservering maar voor 1 nacht was (we moesten die nacht tenslotte toch ergens slapen) en met een koffer van 32 kg en nog een rugzak van +-8kg.
We moeten hier WEG!
Dus die avond fijn gedouched in een super fijne douche en toen een ander hotel/hostel geboekt vanwaar ik dit reisverslag nu schrijf. Overigens bleken heel heel veel redelijk betaalbare hotels hier "love hotels" te zijn. 'S morgens vroeg Seoul tijd hebben we maar uitgechecked want we moesten om 8:50 vanuit het lotte Hotel vertrekken voor een DMZ-Tour, Toch die avond nog maar even het buurtje waar we zeten ingelopen. Een paar Koreaanse biertjes gedronken. Opzich niets mis mee behalve dat de Neon-Reclames je om de oren zoemde en flikkerde en tja what can I say. Big Asian city.
DMZ!
Vandaag dus vroeg opgestaan voor de DMZ Tour, spannend! De DMZ is de grens tussen het communistische Noord Korea en Kapitalistische Zuid Korea. Ondanks dat de 2 Korea's niet meer actief met elkaar in oorlog zijn is er nooit een vredesverdrag getekend en zijn ze dus officieel nogsteeds in oorlog met elkaar. DMZ staat dan ook voor Demilitarized Zone, iets wat deze zone absoluut niet is. Na bij het verkeerde Lotte Hotel te hebben willen inchecken... hebben we vanaf daar maar de Taxi genomen 30 minuten door Seoul om uiteindelijk nosteeds ruim optijd te zijn voor onze deadline van deze dag en nog een keer de verkeerde kant opgestuurd te worden door de belhop van het Hotel waar we ons moesten melden hebben we eindelijk het reisbureautje gevonden waar we deze tour geboekt hadden ingechecked, bagage veilig opgeslagen en on our way to the DMZ. Daar gingen we dan met weinig slaap en nu al vele omzwervingen door deze ware Metropolis. Bij de DMZ werd natuurlijk overal streng gecontroleerd op passpoort en kledingvoorschriften. Bijna nergens mochten we foto's maken omdat de Nood-Koreanen dan wel eens zouden kunnen denken dat we ze zouden bespioneren... Hoe komen ze er bij ;-) Het is overigens wel heel absurd om de soldaten van Noord en Zuid tegenover elkaar te zien staan en wetende dat het gezworden vijhanden zijn, ze hoeven overigens maar 1 stukje beton over te steken om een oorlog te ontketenen. (foto's volgen later) Over de DMZ valt verder niet zo veel te vertellen, behalven dan dat we zelf ook in het enige stukje Noord Korea "vrij" toegankelijk voor publiek zijn geweest. Hierna zijn we nog Koreaans gaan eten, dit zat bij de prijs van de tour inbegrepen, geen koreaanse barbeque maar rund vlees op een soort gelijke barbeque met sla en een paar bijgerechten. Hierna in de bus terug was er een kleine verassing we mochten vragen stellen aan iemand die was overgelopen/gevlucht/defected van Noord naar Zuid Korea.
Na een aantal vragen te hebben gesteld over het hoe en waarom ze was gevlucht begonnen we wel een beetje te twijfelen aan de credibility van deze vluchtelinge, maargoed.
Lotte Hotel en Hostel!
Eindelijk terug in het Lotte Hotel (trouwens een van de Mooiste Hotels die ik ooit gezien heb!) hebben we onze bagage opgehaald en direct maar een route beschrijving naar het Alpha Hostel (klinkt goed toch?) gevraagd aangezien ze hier zo onderhand het beste engels spreken van Seoul lijkt het wel, dus een onze tourguide en een vriendelijk koreaans meisje heeft heel netjes een beschrijving gemaakt. Ze heeft zelf ook nog met het Hostel gebeld of het geen Love Hotel was, en waar het was. Niemand lijkt hier te weten waar iets is als het niet in net in de buurt ligt waar ze wonen. Dus met een gedetailleerde routebeschrijving gingen we vol goede moed op pad en zeker aangezien het maar 4 metro stations verder was dan waar we waren dachten we we redden het wel. Blijkbaar zijn Koreaanse beschrijvingen niet erg accuraat, de KIA Dealer onvindbaar en mijlen omlopen het devies...
Nadat we maar ergens even waren gaan zitten en de weg vragen kon niemand ons schijnbaar helpen. Maar toen, uit het niets kwam er een niet engels sprekende koreaanse man to the rescue hij heeft het adres van onze hostel opgezocht op zijn zeer hippe nog geen halve dag oude mobieltje, en ons toen meegenomen met bagage en al in de auto om ons af te droppen bij ons Hostel. Eindelijk na 2,5 uur zoeken en SJOUWEN waren we er! Een vriendelijk Hostel met goed engels sprekend personeel. Ingechecked, betaald, (alles moet vooraf hier) kregen we een kamer toegewezen 5 hoog in een klein schoon hotelletje zonder lift met zeer zeer smalle trappengangetjes. Eindelijk even niet meer sjouwen, maar toen we er net nog even op uit wilden om te gaan eten en de buurt te verkennen kwam de baas van het Hostel, een upgrade naar een andere kamer, ander gebouwtje maar groter en beter en met huiskamer. Maar dat gelukkig morgen pas. Daarna nog gegeten en een stukje downtown Sincheon verkend hier ben ik nog een het Duitse meisje (Die ik op de vlucht naar Korea heb ontmoet) tegengekomen zomaar, zonder af te spreken. Daarnaast zijn we ook nog eens midden in Seoul een Nederlans meisje tegengekomen die hier ook gaat studeren, wat kan de wereld toch klein zijn hè!
Als toetje, Seoul is een beetje een kruising tussen Rio de Janeiro en Azië, zeker als je kijkt naar het aantal kerken je zou bijna denken dat het Christendom hier is uitgevonde. Het ligt op vele heuvels (kleine bergjes) en heeft een Flavella stijl opbouw afgewisseld door Wolkenkrabbers,moderne shopping malls, oude tempels en auto's heel veel auto's maar ze toeteren hier nauwelijks en rijden redelijk beschaafd.
Ps: Ik kan mijn @home acount hier niet gebruiken en waar ik nu zit is whatsapp ook niet ideaal dus e-mailen of ander contact kan via mijn @hotmail of Facebook natuurlijk.
Yves